Om Villa Solslottet

Välkommen till Villa Solslottet – Ekohusbloggen!

Roligt att du hittade hit. Här delar vi vårt ekohusprojekt, samlar inredningsinspiration, byggdagbok, elbilar, solel, hållbart byggande, återbruk och byggnadsvård. Allt i en salig blandning.

Vi – Eva och Hasse – ett par 50+ förverkligar vår husdröm i Haninge, Stockholms län. Ett spännande projekt med en vision att bygga ett så sunt hus med så miljövänliga och naturliga material som möjligt: Ett murat lertegelhus i Porotherm , med puts/lerklinade väggar. Självdrag. Skorstensstock. Återbruk av byggmaterial i inredning. Rena material som tegel, trä, lera, glas. Så Villa Solslottet kommer använda det bästa från gamla beprövade material och ny teknik. 

En av visionerna med ekohusprojektet Villa Solslottet är att så stor del som möjligt av husets elförsörjning ska komma direkt från solen. Ett Solslott helt enkelt!

Häng med i ett spännande miljövänligt ekohus-byggprojekt – Villa Solslottet.

Välkommen till Bloggen!

 

2 Comments

 • Reply
  Sarah
  2015-11-11 at 13:27

  Hej, det skulle vara jättekul om ni ville dela med er av er planlösning, vi är ett +40 och +50 som också ska bygga hus, inga barn bor snart hemma och tankarna går ju på hur stort 2 vuxna + ett antal husdjur behöver.
  Mvh
  Sarah

  • Reply
   admin
   2015-11-11 at 20:48

   Hej Sarah! Ritningar hittar du Här!
   //Eva

Leave a Reply