Google sketchup, villa solslottet, ekohusbloggen,
Återbruk Inspiration Ritningar, arbetsbeskrivningar

Google Sketchup – se huset i 3 D

Se huset i 3 D

Jag ville så gärna se Villa Solslottet i 3 D. Har sett att folk använder enkla ritprogram som Google sketchup. Jag är inte så bra på datorer, så i helgen fick jag hjälp av sonen att ladda ner och rita huset i 3 D. Det är bara en enkel skiss, men det ger ändå en liten känsla av huset. Såg att i badrummet skulle det skulle bli mycket bättre om man spegelvände bastun, och vred badkaret mot fönstret. De djupa fönsternischerna blir perfekt att ha som hylla för diverse saker. Tänk en fin kandelaber med levande ljus och ett glas rött, till exempel. 🙂

bro, relax, tvättstuga, 3D

Villa Solslottet – om man lyfter av taket. Det är ganska högt i tak i mitten på huset, så för att minska den känslan, varför inte placera en “bro” som delar av hallen mot relaxavdelningen. Då kommer man dessutom åt det tomma utrymmet (kattvinden) som finns ovanför tvättstugan.

Jag har samlat gamla spröjsade englasfönster med karm, som jag tror skulle bli fint att sätta på innerväggen uppe på loftet, dels som ljusinsläpp för ljuset från de stora fönstren där, dels för att stänga ute varmluft som stiger uppåt.  Det brukar bli ganska varmt på loft med öppen planlösning.
Sedan har jag ju hittat fina gamla dörrar med kammarlås. Skrivit om det  här i tidigare inlägg.
Innerväggen kommer att byggas i Porotherm upp till bjälklaget. Lerklinade förhoppningsvis. Sedan läcktpanel där dörr och fönstren är. Fick idén, när jag såg en bild på ett gammalt stenhus med snickarglädje.

snickarglädje

Foto: Byggnadsverk.se
Fint med läcktpanel med snickarglädje mot stenvägg

I vardagsrummet tänker jag en tegelvägg med nisch för tv, kanske med “fönsterluckor” så man kan gömma undan den när den inte används. I köket har vedspisen en självklar plats.

sketchup, ritprogram, ekohusbloggen

Grovskiss. Det ska vara räcken i trappan såklart. Bron över till kattvinden kul detalj. Förvaring under trappan. Både för kläder och ved till öppna spisen (som inte är inritad än på skorstensstocken.)

Det är mycket kvar att rita. Alla detaljer till exempel, jag får återkomma med det senare. Kul är det! För er som vill se bygglovsritningarna igen hittar ni dem här.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Enjoy this blog? Please spread the word :)